Mainos
Mainos

STM: Lintuinfluenssasta ei aihetta matkustusrajoituksiin

Käsihygieniasta kannattaa huolehtia ja lintutoreja välttää, suosittelee sosiaali- ja terveysministeriö ulkomaanmatkaajille.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan viimeaikaiset lintuinfluenssalöydökset eivät anna aihetta matkustusrajoituksiin tai matkustussuositusten muutoksiin. Ihmiselle vaarallista H5N1-tyypin virusta on löytynyt muun muassa Turkista, Kaakkois-Aasiasta ja Venäjältä.

STM:n pandemiavarautumistyöryhmän puheenjohtaja, lääkintöneuvos Merja Saarinen sanoo, että suomalaisten riski sairastua lintuinfluenssaan ei ole lisääntynyt. Saarisen mukaan esimerkiksi Kaakkois-Aasiaan voi edelleen matkustaa turvallisin mielin, kunhan muistaa tietyt perussäännöt.

- Perussuosituksena on, että matkailijat välttäisivät lintutoreja- ja farmeja, huolehtisivat hyvästä käsihygienista ja söisivät vain kypsennettyjä liha-aterioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme