Mainos
Mainos

STM: Matkoja SARS-epidemia-alueille kannattaa siirtää

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee välttämään matkoja pahimmille SARS-epidemia-alueille Manner-Kiinan Pekingiin, Hongkongiin sekä Guangdongin ja Shanxin maakuntiin ja Vietnamin Hanoihin.

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee siirtämään toiseen ajankohtaan matkoja, jotka suuntautuvat Manner-Kiinan Pekingiin ja Hongkongiin sekä Guangdong- ja Shanx-maakuntiin sekä Vietnamissa Hanoihin.

Ministeriön suositukset koskevat lomamatkoja ja muita matkoja, jotka eivät ole välttämättömiä. Suositukset perustuvat Maailman terveysjärjestön WHO:n uusiin suosituksiin.

WHO ei sosiaali- ja terveysministeriön mukaan edelleenkään anna yleistä suositusta matkustusrajoituksista, mutta sen mukaan maat voivat harkintansa mukaan tällaisia antaa.

Ministeriön suositus kova kolaus matkanjärjestäjille

Sosiaali- ja terveysministeriön suositus matkojen välttämisestä sars-epidemian vaivaamille alueille Manner-Kiinaan ja Vietnamiin tulee matkatoimistoille hankalaan aikaan, sillä jo Irakin sota on saanut ihmiset rajoittamaan matkustamista.

Suomen matkatoimistoalan liitto Smal piti matkatoimistojen edustajien kanssa iltapäivällä kokouksen, jossa korostettiin, että STM:n suositus koskee ainoastaan lähiaikoina tehtäviä matkoja. Smal:n mukaan matkan saa vaihtaa toiseen tai siirtää, jos lähtöpäivä on kahden viikon sisällä. Matkan voi myös peruuttaa, jolloin se korvataan asiakkaalle kokonaan.

- Nyt tilannetta täytyy seurata. Jää nähtäväksi, miten suositukseen suhtaudutaan. Tieto on niin tuore, etteivät ihmiset ole siihen vielä ehtineet reagoida, sanoo Päivi Laatikainen Smal:sta.

Ainakin Aasian kiertomatkoja järjestävän matkatoimisto Olympian asiakkaat ovat suhtautuneet ministeriön suositukseen rauhallisesti. Olympian toimitusjohtajan Matti Julinin mukaan asiasta on puhelimitse kerrottu ensi keskiviikoksi Pekingin-matkan varanneille matkustajille, joista suurin osa ilmoitti olevansa halukas lähtemään. Lisäksi muutama kertoi siirtävänsä lähtöään. Matkansa kokonaan halusi peruuttaa vain yksi tai kaksi matkustajaa. Julinin mielestä tässä vaiheessa ei ole mitään syytä paniikkiin.

- Esimerkiksi Etelä-Amerikassa kolera-epidemiat eivät yleensä ole koskeneet matkailijoita, hän vertaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme