Mainos
Mainos

STM:n kansliapäällikkö: Nuorten päihdeongelma ei ole irrallinen ilmiö

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Markku Lehto patistelee aikuisia tarkastelemaan omaa päihteiden käyttöään ja koko yhteiskunnan päihdekulttuuria mietittäessä keinoja nuorten päihteiden käytön tehokkaaseen ehkäisyyn.

-Nuorten päihteiden käyttö ei ole irrallinen ilmiö. Kun koko väestön päihteiden käyttö lisääntyy, lisääntyy myös nuorten päihteiden käyttö, muistutti Lehto puhuessaan tänään Helsingissä Vanhemmat valtaavat Vanhan -tapahtumassa.

Lehto tähdentää nuorten päihdekasvatuksen olevan osa kokonaiskasvatusta, jossa keskeinen vastuu on kodeilla. Myös koulun merkitys on ollut ja on vastaisuudessakin vahva, mutta sosiaali- ja terveydenhuollon panosta on tarpeen lisätä. Ehkäisevä päihdetyö on tulevaisuudessa osa jokaisen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijän työtä.

Lehdon mielestä päihteiden käyttöön liittyvää lainsäädäntöämme ei ole syytä liberalisoida varsinkaan tässä vaiheessa, kun alkoholijuomien hinnat tulevat laskemaan. Pulmaksi hän näkee sen, ettei lainsäädännön ikärajoja noudateta riittävän hyvin, vaan alaikäiset voivat nykyisin melko helposti itse ostaa alkoholijuomia.

Alkoholielinkeino saa kuitenkin kiitosta siitä, että se on ryhtynyt kehittämään alan omavalvontaa alaikäisille myynnin estämiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön puheenvuoro oli osa laajaa tapahtumaa, jossa pohdittiin vanhemmuuden iloja ja tuskia. Tapahtuman järjestivät Helsingin kaupunki sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Yhteistyökumppaneita olivat mm. Stakes, poliisi ja Kansanterveyslaitos.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme