Mainos

STM:n ryhmä varmistamaan potilasturvallisuutta

Sosiaali- ja terveysministeriö lähettää toimintaohjeet lääninhallitusten sosiaali- ja terveysosastoille, jotka raportoivat tilanteesta säännöllisesti ministeriölle.

Peruspalveluministeri Paula Risikko on nimennyt virkamiesryhmän, jonka tehtävänä on varmistaa, että potilasturvallisuus toteutuu terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten mahdollisten työtaistelutoimenpiteiden aikana.

Ryhmä toimii yhteistyössä lääninhallitusten ja Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (TEO) kanssa.

Ryhmä seuraa tiiviisti sitä, riittääkö terveydenhuollon toimintayksikköjen kapasiteetti hoitamaan välitöntä hoitoa vaativat potilaat niin, ettei potilasturvallisuus vaarannu ja potilaat saavat asianmukaisen hoidon.

Välitöntä tai kiireellistä hoitoa vaativia potilaita ovat muun muassa ensiapu- ja päivystyspotilaat, syöpäpotilaat, synnyttäjät ja aborttipotilaat.

Sosiaali- ja terveysministeriö lähettää vielä tänään toimintaohjeet lääninhallitusten sosiaali- ja terveysosastoille, jotka raportoivat tilanteesta säännöllisesti ministeriölle.

Ryhmää johtaa apulaisosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen sosiaali- ja terveysosastolta. Ryhmässä toimii myös edustaja sosiaalipalveluista vastaavalta perhe- ja sosiaaliosastolta, koska esimerkiksi vanhainkodeissa työskentelee runsaasti terveydenhuollon ammattilaisia.

- Sosiaali- ja terveysministeriön tehtävänä on tässä tilanteessa ennen muuta varmistaa, ettei potilasturvallisuus vaarannu. Pidän tärkeänä sitä, että tiivistämme nyt yhteistyötä, jotta kansalaisille voidaan turvata asianmukaiset palvelut, jos terveydenhuollon työtaistelutoimet toteutuvat, sanoo ministeri Risikko.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot