Mainos
Mainos

STM perustaa uuden lääkealan keskuksen

Sosiaali-ja terveysministeriö (STM) aikoo perustaa uuden lääkealan keskuksen, johon keskitettäisiin kaikki ministeriön alaiset lääkehuollon tehtävät.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) kanta on, että uusi keskus perustetaan maakuntiin, lähinnä Itä- tai Pohjois-Suomeen. Sijoitusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi Kuopio tai Oulu.

Tarkoituksena on keskittää lääkealan kehitystyötä ja osaamista yhteen paikkaan. Nykyisin lääkeasioita hoidetaan kymmenessä eri organisaatiossa.

Esimerkiksi Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto olisivat osa uutta keskusta, jonka on määrä aloittaa toimintansa ensi syksynä.

Organisaatiomuutos koskee noin 150:stä 200:aan nykyisissä laitoksissa työskentelevää henkilöä.

- Lääkehuollon uudelleen järjestelyjen vuoksi ei irtisanota ketään, Hyssälä sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot