Mainos
Mainos

STM: Sars yleisvaarallisten tartuntatautien joukkoon

Sosiaali- ja terveysministeriö esittää sarsia liitettäväksi yleisvaarallisten tartuntatautien joukkoon. Lisäksi ministeriö suosittelee ei-välttämättömien Pekingin-matkojen siirtämistä.

Valtioneuvosto käsittelee ehdotusta huomenna ja muutoksen on tarkoitus tulla voimaan ylihuomenna 25. huhtikuuta.

Muutos mahdollistaisi sarsiin sairastuneen tai sairastuneeksi epäillyn eristämisen tarvittaessa myös tahdon vastaisesti, mutta turvaisi samalla eristettävän eristämisajan taloudelliset etuudet. Lisäksi ministeriö suosittelee ei-välttämättömien Pekingin-matkojen siirtämistä.

Suomessa ei ole tavattu vielä ainuttakaan tautitapausta. Tautiepäilyjä on kansanterveyslaitoksen mukaan ollut kymmenkunta.

Maailman terveysjärjestö WHO on kehottanut välttämään matkustamista Pekingiin, Kiinan Shanxin maakuntaan ja Torontoon Kanadassa. WHO varoitti ihmisiä matkustamasta näille alueille ainakin seuraavina kolmena viikkona, jotta sars-epidemia saataisiin kuriin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.04.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme