Mainos
Mainos

STM sinetöi: Monika-Naiset liiton nuorisohankkeen rahoitus loppuu

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaan avustukset maahanmuuttajanaisia tukevan Monika-Naiset liiton Malla-hankkeelle lopetetaan. RAY esitti ministeriölle takaisinperintää lokakuussa.

Monika-Naiset liitolla jäi nostamatta Malla-hankkeen avustusta yhteensä 14 612 euroa. Kaikkiaan RAY on myöntänyt hankkeelle vuosina 2009–2012 lähes 300 000 euroa. Hankkeen tavoitteena on ollut ehkäistä maahanmuuttajalapsiin ja -nuoriin kohdistuvaa väkivaltaa.

RAY kertoi lokakuussa, että Malla-hankkeen ja -toiminnan hallinnointi on ollut puutteellista ja sille osoitetut kulut eivät kaikilta osin täytä lakia raha-automaattiavustuksista. Varsinaisia väärinkäytöksiä ei havaittu.

Seurantapäällikkö Janne Jalavan mukaan Malla-toiminta ei ole selkeästi erillinen toimintakokonaisuus Monika-Naiset liiton toiminnassa eikä sen toiminta voi jatkossa olla itsenäistä.

Jatkossa hankkeen rahoittaminen tapahtuu osana muuta toimintaa, mikä tarkoittaa käytännössä RAY-rahoitteista Voimavarakeskusta.

Liiton vt. toiminnanjohtaja Jenni Tuominen pitää ratkaisua järkevänä.

– Voimavarakeskus on matalan kynnyksen neuvontapiste. Ei vain erillinen hanke, Tuominen sanoo.

Myös sisäministeriö on selvittänyt Monika-Naiset liiton hankkeita. Tarkastusten mukaan huomautettavaa ei löytynyt.

Liiton entiset työntekijät kertoivat MTV3 Uutisille kesällä Monika-Naiset liiton avustusten käytöstä. Raha-automaattiyhdistys ryhtyi toimiin sen jälkeen, kun entinen työntekijä teki havainnoistaan ilmoituksen rahoittajalle.

Monika-Naiset liitto järjestää keskustelutilaisuuden hankkeisiin liittyvistä selvityksistä huomenna. Keskustelua johtaa hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot