Mainos
Mainos

STM: Terveydenhuollon velvoitteet kunnossa lakosta huolimatta

Lääkäreiden viides lakkoviikko eli viime viikko sujui ilman suuria ruuhkia ja jonoja.

Lääkärilakon takia ei viime viikolla jäänyt sosiaali- ja terveysministeriön mukaan hoitamatta sellaisia potilaita, jotka ohjeiden mukaan on tutkittava ja hoidettava. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidettiin edelleen välittömästi. Kiireettömät toimenpiteet siirtyivät myöhempään ajankohtaan.

Pääsiäisviikolla ruuhkaa syntyi kuitenkin ajoittain Pohjois-Karjalan ja Satakunnan terveyskeskusten päivystyksiin. Lisäksi Oulun erikoissairaanhoitopiirin arvion mukaan joidenkin jonossa olevien potilaiden tila alkaa vaatia kiireellistä hoitoa.
-Kirurgian yksiköt ovat tiedottaneet jo aikaisemmin, että kiireellisesti hoidettavien määrä lisääntyy vähitellen lakon jatkuessa, totesi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Lauri Nuutinen tänään.

Kiireellisen hoidon tarvetta on tullut muun muassa sydänpotilaille sekä niille henkilöille, joilta on löydetty kasvaimia. Nuutisen mukaan varsinaista terveyden vaarantumista ei ole kuitenkaan raportoitu kuudetta viikkoa kestävän lakon aikana.

-Yllättäen potilailta ei ole myöskään tullut vakavia valituksia. Tietenkin suoria mielipiteitä on saatu kuulla hoidon siirtymisestä, Nuutinen myönsi. OYS:ssa viivästyy arviolta noin 1000 leikkaustoimenpidettä kuukaudessa myöhempään ajankohtaan lakon vuoksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme