Mainos
Mainos

Stockmann lihakohusta: Täytyy katsoa peiliin

Stockmann on saanut kolmannen kerran tänä vuonna kielteistä huomiota, kun kauppakeskus Jumbon Stockmannilla Vantaalla oli myyty pakastettua karitsaa ja saksanhirveä virheellisillä pakkausmerkinnöillä.

Kauppakonserni vakuuttaa, että väärillä pakkausmerkinnöillä myydyt lihat ovat yksittäistapauksia. Stockmannin Suomen ja Baltian tavaratalojen johtaja Maisa Romanainen toteaa, että talon pitää katsoa peiliin.

- Olemme jo käyneet läpi Herkun toimintaa, uusineet ohjeistusta ja ottaneet lisää henkilökuntaa.

Myymälät tilaavat lihansa keskusvarastosta, minkä jälkeen liha viipyy muutamia päiviä myymälöiden omissa takatiloissa. Parasta ennen -merkityt hintalaput pannaan tuotteisiin, kun ne otetaan myymälän puolelle.

Romanaisen mukaan lihojen väärät merkinnät johtuivat siitä, että myymälässä välivarastoinnissa olleeseen laatikkoon oli uusien lihapakkausten joukkoon jäänyt vanhaa lihaa.

Hän sanoo, että lopun selittää inhimillinen erehdys.

- Meillä on näitä lomatilanteita ja muita, mikä aiheuttaa omia haasteitaan.

Karitsan tapauksessa etikettiin oli Romanaisen mukaan päätynyt väärä päivämäärä järjestelmävirheen vuoksi.

Kolmas kerta tänä vuonna

Kilohinnaltaan kalliilla lihoilla on kova kysyntä, sillä Romanaisen mukaan myymälät tilaavat niitä viikon parin välein, eivätkä ne yleensä ole välivarastoissa pitkään.

Tapaus sai alkunsa, kun karitsan pakastesisäfileen pakkauspäivämäärä oli Stockmannin etiketissä heinäkuussa 2008, mutta tuottajan alkuperäisessä etiketissä se oli jo kesäkuussa 2006.

Saksanhirven sisäfileetä oli myyty yli kaksi viikkoa alkuperäisestä viimeisestä päivästä myöhemmällä päiväyksellä. Asiasta kertoi tiistain Iltalehti.

Toukokuussa Stockmann oli myynyt vanhentunutta tartar-lihaa ja huhtikuussa erän lihapullia pidennetyllä pakkausmerkinnällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme