Mainos
Mainos

Stockmann tuontikiellosta: Vaikutuksia mahdotonta arvioida

Tavarataloyhtiö Stockmannin mukaan Venäjän vastapakotteiden vaikutuksia on mahdotonta arvioida ennen kuin tarkat tiedot pakotteista tulevat julki. Stockmannin viestintäjohtaja Nora Malin kertoo, että pyrkimyksenä on pitää valikoimat ennallaan.  

Stockmannilla on Moskovassa, Pietarissa ja Jekaterinburgissa yhteensä seitsemän myymälää.  

Uutistoimistotietojen mukaan esimerkiksi hedelmien ja vihannesten tuonti EU:sta olisi Venäjän vastapakotelistalla. Malin sanoo, että pakotteiden julkistamisen jälkeen jokainen tuoteryhmä tarkastellaan erikseen.  

Stockmannin oma tuonti Venäjälle koostuu Malinin mukaan lähinnä teollisista tuotteista, kuten säilykkeistä ja valmisruoista. Stockmannin käyttämät paikalliset toimittajat ostavat vihanneksia ja hedelmiä eri vuodenaikoina eri paikoista. Esimerkiksi Euroopasta tulevia vihanneksia voitaisiin yrittää ostaa maista, jotka eivät ole tuontikieltolistalla.  

- Siitä tulee paljon työtä, kun ruvetaan selvittämään uusia tuotemaita tai tuotteita nykyisten tilalle.  

Mahdollisia tappioita Malin ei pysty arvioimaan.  

- Ensisijaisestihan pakotteet näkyvät siinä, mitä tuotteita on myynnissä ja mihin hintaan. Emme usko, että kysyntä laskee, hän huomauttaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme