Mainos
Mainos

Stora Enso keskeytti Metsä-Lapin hakkuut

Ympäristöjärjestö Greenpeace vaati eilen erämaahakkuiden keskeyttämistä. Myös joukko tutkijoita vetosi reilu kuukausi sitten luonnontilaisten metsien säilyttämisen puolesta

Metsäyhtiö Stora Enso kertoo lopettaneensa puutoimitukset Metsä-Lapista. Stora Enso kertoo pyytävänsä Metsähallitusta tekemään selvityksen kiisteltyjen alueiden ympäristöarvoista ennen kuin hakkuut aloitetaan uudestaan.

Ympäristöjärjestö Greenpeace vaati eilen erämaahakkuiden keskeyttämistä. Greenpeace järjesti eilen mielenosoituksen Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla ja Metsä Botnian tehtaalla Kemissä. Paikalla oli kaikkiaan nelisenkymmentä aktivistia.

Greenpeace paheksui sitä, että yhtiöt ovat tänä talvena ostaneet Metsähallitukselta luonnontilaisten metsien puita. Sen mukaan puuta on tuotu tehtaille ainakin Savukosken Isoselän, Jooseppitunturin ja Painopään sekä Kittilän Pokka-Puljun alueilta.

Myös joukko tutkijoita vetosi reilu kuukausi sitten luonnontilaisten metsien säilyttämisen puolesta

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme