Mainos
Mainos

Stora Ensolla jätevesiongelmia Varkaudessa

Sellutehtaan jätevedet jouduttiin viikonloppuna laskemaan vesistöön. Yhtiön ympäristösuojelupäällikön mukaan päästöt on kuitenkin pystytty pitämään pieninä.

Stora Enson Varkauden sellutehdas on jouduttu pysäyttämään viime lauantaina jätevedenpuhdistamon ongelmien takia. Yhtiö kertoi asiasta tänään.

Ongelma syntyi, kun jätevedenpuhdistamon ensimmäinen vaihe tukkeutui perjantaina paperikone 3:n uudistamisen jälkeisten käynnistysyritysten yhteydessä. Sen jälkeen painopaperi- ja kartonkitehtaan jätevedet jouduttiin laskemaan vesistöön kahden puhdistusvaiheen jälkeen normaalin neljän sijasta.

Yhtiön ympäristönsuojelupäällikkö Heikki Monto kertoo, että tilanne on vaikea, mutta päästöt vesistöön on pystytty pitämään pieninä. Viranomaiset on pidetty koko ajan tilanteen tasalla.

Hienopaperikone 3:n käynnistystä on siirretty. Tuotannon odotetaan käynnistyvän vaiheittain huomisesta alkaen. Sellutehtaan ylösajon yhteydessä saattaa esiintyä hajuhaittoja.

Tuotannolliset tappiot selviävät kokonaisuudessaan myöhemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme