Mainos
Mainos

Stora Enson puhdistettava lietettä Kemijärven altaasta

Vaasan hallinto-oikeus on tiukentanut metsäyhtiö Stora Enson Kemijärven sellutehtaan lopettamista varten myönnettyä ympäristölupaa. Se määräsi, että jätealtaan lietteestä on poistettava pääosa vuoden 2016 loppuun mennessä.

Stora Enson mukaan 80 hehtaarin altaassa on lietettä noin 330000 kuutiota. Hallinto-oikeuden mielestä jätealtaan tyhjentäminen lietteestä ei ole kustannuksiltaan kohtuuton. Stora Enson ympäristöjohtaja Marjaana Luttinen on pettynyt päätökseen.

– Seisomme omien mielipiteidemme takana. Lammikon lietteen pääosan poistaminen on teknisesti haastavaa. Aikataulukin on haastava, kun vielä ei ole tiedossa edes selkeää menetelmää, kuinka se toteutetaan.

Stora Enson on toimitettava suunnitelma lietteen poistosta, loppusijoituksesta ja jätevesien tulevasta käytöstä aluehallintoviraston hyväksyttäväksi viimeistään kesäkuun 2013 loppuun mennessä. Yhtiö ei tiedä vielä, aikooko se valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot