Mainos
Mainos

StoraEnson tehtailla työnseisaus

StoraEnson Oulun-tehtaan työntekijät aloittivat aamulla tiistaihin kestävän työnseisauksen vastustaakseen palkanmaksun keskeytystä. Työnseisaus on aamupäivän mittaan laajentunut myös yhtiön muihin tehtaisiin.

Paperitehtaita ympäri maata on ajettu jälleen alas työnseisausten vuoksi. Oulussa StoraEnson tehtailla varhain aamulla alkanut työnseisaus on laajentunut yhtiön muihin tehtaisiin.

Työnantajaliitto Metsäteollisuus ry:stä vahvistetaan, että tehtaita on ajettu alas kaikissa viikonloppuna toiminnassa olleissa StoraEnson yksiköissä.

Lakkoon StoraEnson Oulun tehtailla johtanut kiista koski työtehtävien hoitamista sairauspoissaolojen aikana. Työnantaja keskeytti palkanmaksun, kun työntekijät alkoivat vastoin työnantajan määräystä ajaa koneita alas vajaamiehityksen aikana.

Oulussa työnseisaus koskee kaikkiaan 750 työntekijää Nuottasaaren tehtailla. Eri puolilla Suomea StoraEnson tehtailla on töissä noin 8000 Paperiliiton jäsentä.

- Työnantajan ilmoituksen mukaan tehtaat käynnistetään tiistaiaamuna kello 6, kertoo Nuottasaaren tehtaiden työsuojeluvaltuutettu Lauri Santaniemi.

Työkiistojen sovittelu jatkuu huomenna

Neuvotteluja paperiteollisuuden työkiistojen sovittelusta on määrä jatkaa huomenna aamulla. Metsäteollisuuden työmarkkinajohtajan Arto Tähtisen mukaan työnseisaukset vaikeuttavat sovittelua.

- Eihän valtakunnansovittelijalla ole kovin paljon mahdollisuuksia toimia, kun tilanne kiristyy ja sovittelijalta viedään kaikki mahdollisuudet pois, Tähtinen sanoo.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen uskoo neuvottelujen jatkuvan kaikesta huolimatta.

- Tietysti tämä saattaa ilmapiiriin vaikuttaa, mutta sopimushan tässä nyt tavoitteena on ja sitä yritetään saada aikaan. Olisi voinut toivoa, ettei työnantaja olisi mennyt palkanmaksun keskeytyksiin Oulussa viime yönä, vaan olisi maksanut palkkaa, niin ei tätäkään episodia tähän olisi tullut, Ahonen katsoo.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme