Mainos
Mainos

Stressaava työ lihottaa

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan työstressi ja ylitöiden tekeminen voivat olla naisten rintakipuoireiden taustalla.

Stressaava työ ei suoranaisesti johda epäterveellisiin elintapoihin. Kuormittavat työolot vaikuttavat tuoreen väitöstutkimuksen mukaan vain vähän esimerkiksi tupakointiin, alkoholinkäyttöön ja ruokavalintoihin.

Ravitsemustieteilijä Tea Lallukan tänään tarkistettava väitöstutkimus todisti myös tutkijan omat ennakkoluulot vääriksi.

- Taustalla oli ajatus, että kuormittavat työolot lisäävät alkoholinkulutusta tai epäterveellisiä elintapoja, mutta ei tätä raskas työ raskaat huvit -hypoteesia pystytty osoittamaan toteen.

Työväsymys ja ylitöiden tekeminen voivat kuitenkin liittyä lihomiseen. Ne voivat olla myös naisten rintakipuoireiden taustalla.

Tutkimuksessa haastateltiin lähes 9000 Helsingin kaupungin työntekijää. Lallukka huomasi, että kiire stressaa työntekijöitä joka alalla.

Työväsymystä ehkäisemällä voidaankin tutkimuksen mukaan jossain määrin ehkäistä myös painonnousua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot