Mainos
Mainos

STT: Enemmistö isoista puolueista koventaisi väkivaltatuomioita

Enemmistö suurista puolueista kannattaa väkivaltarikostuomioiden tiukentamista. Neljästä gallupien mukaan suurimmasta puolueesta vain SDP ei mainitse asiasta STT:n kyselyssä. Gallupien kärkipuolueita ovat olleet kokoomus, keskusta, SDP ja perussuomalaiset.

STT lähetti kyselyn eduskuntapuolueiden puoluesihteereille. Kokoomus, keskusta ja kristilliset tuomitsisivat nykyistä ankarammin myös lapsiin kohdistuneista rikoksista.

Kovempia raiskaustuomioita haluaisivat keskusta ja perussuomalaiset. Vihreiden kanta selviää vasta, kun tutkimus raiskausrikoksista valmistuu myöhemmin keväällä.

Oikeusministerin salkkua hoitanut vihreät huomauttaa, että rangaistusten koventaminen tarkoittaa aina vankimäärän kasvua. Puolue haluaa uusia tiukennuksia vaativilta vastauksia siihen, mistä vankeinhoidon tarvitsemat lisärahat otettaisiin.

Keskusta, kokoomus ja vasemmistoliitto kiinnittävät vastauksissaan huomiota harmaan talouden torjuntaan. SDP ja kokoomus haluavat säätää törkeiden rikosten valmistelun rangaistavaksi.

Asianajajaliitto ei kannata minkään tietyn rikostyypin rangaistusten ankaroittamista. Se muistuttaa vihreiden tavoin, että tiukennuksia tehdessä on otettava huomioon myös siitä aiheutuvat kustannukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme