Mainos
Mainos

STT: Sotateknologian Irak-vientiepäily kytkeytyy Fryckmaniin

Liikemies Peter Fryckmanin epäillään sotkeutuneen asevientiin. STT:n mukaan Fryckman olisi kytkeytynyt hankkeeseen, jonka tarkoitus oli viedä sotilaslaitteita Irakiin.

STT:n tietojen mukaan liikemies Peter Fryckmanin epäillään kytkeytyneen keskusrikospoliisin (KRP) tutkimaan hankkeeseen, jonka tarkoitus oli viedä arvokasta sotilasteknologiaa YK:n vientisäännöstelyn alaiseen Irakiin. Tutkittavana on epäily pyrkimyksistä hankkia miljoonien eurojen arvosta sotilaslaitteita kaupattavaksi edelleen Irakiin.

Laitteita on epäilyn mukaan yritetty hankkia vuosina 2001-2002 muun muassa Etelä-Afrikassa, missä Fryckman tuohon aikaan majaili vältellessään Suomessa langetettuja vankeustuomioita. Laitteet ovat poliisin mukaan luonteeltaan sellaisia, että niille tuskin löytyisi käyttöä muualla kuin armeijoissa.

Epäilyt Fryckmanin mahdollisista yhteyksistä vientisuunnitelmiin tai niitä junailleisiin henkilöihin heräsivät, kun Etelä-Afrikan poliisi pidätti etsintäkuulutetun liikemiehen viime vuoden marraskuussa.

Törkeästä säännöstelyrikoksesta tai sen yrityksestä epäillään Suomessa kolmea miestä, joista kaksi on suomalaisia. KRP ei vahvista epäiltyjen henkilöllisyyksiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme