Mainos
Mainos

STTK haluaa ylityöt tupoon

STTK vaatii kohtuuttomat ylityöt osaksi tupoa. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n yksikönjohtaja Matti Hynynen perustelee vaatimusta sillä, että työaikoja rikotaan törkeästi.

Päätetyötä

Työsuojelupiirien tekemän tarkastuksen mukaan joka kolmannessa yrityksessä on puutteita työaikakirjanpidossa. STTK:n omien tutkimusten mukaan joka kolmas jäsen tekee palkattomia ylitöitä, ja niiden määrä on kasvanut selvästi.

Keskusjärjestö esittää, että yritysten lisäksi myös julkisen sektorin työajat on laitettava tehovalvontaan. STTK vaatii, että valvonnan tehostamisen lisäksi on asetettava tietty kynnys, jonka ylittävistä ylitöistä työntekijöillä on oltava oikeus valita joko aika- tai rahakorvaus. Työaikalain turva olisi ulotettava koskemaan kaikkia henkilöstöryhmiä siten, että todellinen työhön sidonnaisuus otettaisiin huomioon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot