Mainos
Mainos

STTK huolissaan nuorten asemasta työpaikoilla

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on huolissaan työelämään siirtyvien nuorten asemasta työpaikoilla. Nuoret eivät ole täysin selvillä oikeuksistaan.

Päätetyötä

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n tutkimuksen mukaan nuoret eivät tunne kovin hyvin työehtosopimusten sisältöä tai itselleen työntekijöinä kuuluvia oikeuksia. STTK on erityisen huolissaan nuorten määräaikaisista työsuhteista. Järjestö vaatiikin, että nuoria palkattaisiin pysyviin työsuhteisiin laittomien ja työehtosopimusten vastaisten määräaikaisuuksien sijaan. Työnantajat saisivat hyviä ja motivoituneita työntekijöitä ja nuoret varmuutta elämäänsä.

STTK:n viime vuonna tekemän jäsentutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaat työntekijät epäilevät muita useammin työpaikkansa olevan uhattuna. STTK ja sen jäsenliitot järjestävätkin kevään aikana Valmistuvien viikko -tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumien tarkoituksena on jakaa valmistuville opiskelijoille tietoa työsuhteeseen ja työssä jaksamiseen liittyvistä asioista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot