Mainos
Mainos

STTK: Isille parempi mahdollisuus vanhempainlomaan

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK esittää pienten lasten vanhemmille uutta, erityisesti isille tarkoitettua lomajärjestelmää. Isien vanhempainloma voitaisi toteuttaa esimerkiksi kuukauden pituisella hoitovapaalla sekä kehittämällä joustavia työaikajärjestelyjä ja vuorotteluvapaata.

STTK:n kehittämisyksikön johtaja Leila Kurki perustelee uutta isille tarkoitettua lomajärjestelmää sillä, että nyt vain pari prosenttia isistä käyttää isyyslomaoikeuttaan vanhempainrahakaudella ja alle prosentti jää hoitovapaalle.

Lastenhoitovapaiden tasaisempi jakautuminen voisi samalla parantaa naisten työmarkkina-asemaa ja vähentää naisvaltaisille aloille painottuvia kustannuksia. Koska ongelmina usein ovat asenteet ja hyvien käytäntöjen puuttuminen työpaikoilla, Kurki ehdottaa myös työpaikkojen tasa-arvosuunnitelmiin erilaisia yksilölähtöisiä keinoja, joilla isiä kannustettaisiin perhevapaiden käyttöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme