Mainos
Mainos

STTK: Järjestöfuusioille ei tarvetta

Puheenjohtaja Mikko Mäenpään mukaan toimihenkilöiden työtehtävät ja asema poikkeavat selvästi SAK:laisten ja akavalaisten työntekijöiden tehtävistä ja asemasta.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää torjuu vaatimukset palkansaajien keskusjärjestöjen yhdistämisestä. Mäenpään mukaan STTK:laisten toimihenkilöiden työtehtävät ja asema poikkeavat selvästi SAK:laisten ja akavalaisten työntekijöiden tehtävistä ja asemasta. Tämän vuoksi järjestöillä on erilaiset linjaukset palkka- ja veropolitiikassa sekä sosiaali- ja eläkepolitiikassa.

Mäenpää korostaa, että järjestöillä on myös erilainen historia ja suhde puolueisiin.

Terve kilpailu kolmen järjestön välillä on Mäenpään mielestä parempi kuin järkälemäinen monopoli. Samalla yhteistyötä järjestöjen kesken tulisi lisätä, jotta globalisaation, EU:n laajentumisen ja kilpailukykyvaatimusten haasteisiin kyetään vastaamaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot