Mainos
Mainos

STTK:lla halua neuvotella yhteiskuntasopimuksesta: "Pakkolakeja ei halua kukaan"

STTK:n hallitus ilmoittaa olevansa tyytyväinen Elinkeinoelämän keskusliiton ilmoitukseen, jonka mukaan se on edelleen valmis yhteiskuntasopimusneuvotteluihin.

– Pakkolakeja ei halua kukaan, ja neuvottelemalla on mahdollista löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä kokonaisuus. Vaikka asiat ovat vaikeita, sopu on mahdollinen, jos kaikki tulevat hieman vastaan, puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

STTK:n hallitus linjasi, että palkoista olisi mahdollista sopia joko yhteiskuntasopimuksen yhteydessä tai syksyn liittokierroksella.

Toimihenkilökeskusjärjestö haluaisi tehdä sopimustoiminnasta liittokohtaista ja paikallisempaa.

– Lähdemme siitä, että paikallista sopimista edistetään sopimusteitse ja tietyin reunaehdoin. Viime kädessä sopiminen toimii – tai ei toimi – luottamuksen ja hyvän neuvotteluilmapiirin varassa, Palola toteaa.

Tällä hetkellä paikallinen sopiminen ei toimi STTK:N haluamalla tavalla. Palolan mukaan johtaja- ja esimieskoulutusta tulisi lisätä neuvottelukoulutuksen ja työ- ja virkaehtosopimusten hallinnan ohella. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme