Mainos
Mainos

STTK:n henkilökunta ulosmarssii irtisanomisia vastaan

STTK järjestää 15 minuutin työnseisauksen työpaikoilla joulukuun viidentenä päivänä. Työnseisauksella protestoidaan massairtisanomisia ja lomautuksia vastaan.

Akavan liitot eivät osallisti mielenilmaisuun, SAK ilmoittaa oman kantansa ensi viikolla.

Suomalainen työmarkkinapolitiikassa kuljetaan kohti villimpiä aikoja. Työmarkkinakentästä löytyy yhä vähemmän tahtoa neuvotella maahan keskitettyä tuloratkaisua ensi syksynä. Myös eräistä SAK:n liitoista on kuulunut tällaista viestiä. STTK:n puheenjohtajan mukaan konsensuksesta uhkaa nyt tulla nonsensus.

- Me ollaan menty näissä irtisanomisissa koko ajan huonompaan suuntaan. Ja entistä enemmän meidän liitoista kantautuu kritiikkiä tätä konsensusta kohtaan ja tulopoliittisia kokonaisratkaisuja kohtaan, sanoo puheenjohtaja Mikko Mäenpää STTK:sta.

STTK:n hallituksessa oli tänään valmiutta nyt päätettyjä kovempiinkin toimiin.

- Se voi näkyä sillä tavalla, että sairaaloista STTK:lainen henkilökunta marssii ulos, se voi näkyä että STTK:lainen väli pysäyttää joillakin paikkakunnilla liikenteen, se voi näkyä että pankit ja rahoitusalan konttorit pistävät ovensa kiinni 15 minuutiksi, sanoo Mäenpää.

STTK:laisten mielenilmaus alkaa siis perjantaina 5. joulukuuta kello kaksitoista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme