Mainos
Mainos

STTK:n Hynynen perää toimia Loimaan kassaa vastaan

Ammattiyhdistysliikkeen pitäisi huolestua Yksityisalojen työttömyyskassan (YTK) eli Loimaan kassan laajentumisesta ja ryhtyä vastatoimiin, sanoo STTK:n yksikönjohtaja Matti Hynynen (sd.) Demarin haastattelussa tänään. Järjestöjen olisi markkinoitava palvelujaan ja tehtävä selväksi mikä erottaa työttömyyskassan ammattiliitosta.

Hynynen luonnehtii YTK:ta eli Loimaan kassaa vapaamatkustajaksi, joka markkinoi itseään halvalla jäsenmaksulla ja nauttii niistä hedelmistä mitä ammattiyhdistysliike on Suomeen aikaansaanut. Hynysen mukaan STTK:hon tulee päivittäin puhelinsoittoja Loimaan kassalaisilta, jotka pyytävät työsuhdeongelmiinsa neuvoja, joita kassa ei anna. STTK ei kuitenkaan jakele neuvoja eikä muitakaan liittojäsenyyden etuuksia muille kuin omille jäsenilleen.

-Nyt kun irtisanomiset, lomauttamiset ja yt-neuvottelut ovat arkipäivää, katseet onkin käännetty ay-liikkeen tukeen ja turvaan, Hynynen sanoo.

YTK on laajentamassa jäsenkuntaansa julkisen sektorin työntekijöihin. Vakuutusvalvontaviraston päätöksen mukaan kassaan voivat jatkossa liittyä myös kunnan ja valtion palveluksessa olevat. Kassa on asettanut tavoitteeksi kerätä jäseniksi kolmasosan kaikista palkansaajista, eli 600 000 jäsentä. Nyt jäseniä on noin 180 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme