Mainos
Mainos

STTK:n johtaja vaatii terveydenhuollon palkkoja ylös

STTK:n Mikko Mäenpää uhkaa, että liitto voi jopa jättäytyä pois tuposta, ellei sen vaatimuksiin vastata. Hänen mukaansa STTK ei allekirjoita sellaista tuposopimusta, jossa terveydenhuollon ammattiliitot eivät ole mukana.

Toimihenkilökeskusjärjestön STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää vaatii terveydenhuollon palkkojen korottamista ja resurssien lisäämistä. Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Mäenpää uhkaa jopa tuposta jättäytymisellä, ellei vaatimuksiin vastata.

Mäenpään mukaan STTK ei allekirjoita sellaista tuposopimusta, jossa terveydenhuollon ammattiliitot eivät ole mukana. Tilanteen selvittämiseksi Mäenpää ehdottaa hallituskauden mittaista terveydenhuollon politiikkaohjelmaa, jossa selvitetään kuinka palkkoja ja resursseja voidaan nostaa. Mäenpää myös sanoo, että suuri veroale voidaan unohtaa.

Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa Mäenpää esittää tuohtumuksensa puheenvuoroista, joiden mukaan kolmikantayhteistyö joutaisi romukoppaan. Hänen mielestään kolmikanta on suomalaisen yhteiskunnan menestystekijä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme