Mainos
Mainos

STTK:n Junttila: Eläkeratkaisu osoitti edunvalvonnan erot

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n pääsihteeri Seppo Junttila (sd.) katsoo äskeisten eläkeneuvottelujen osoittaneen edunvalvonnan erot STTK:n ja ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n välillä.

Jatkossa on yhä tarkemmin arvioitava edunvalvonnallisen itsenäisyyden ja toisaalta yhteistyön hyötyä ja merkitystä neuvottelutoiminnassa. -Tällä hetkellä on perusteetonta puhua keskusjärjestöjen yhdistymisen tarpeesta, siinä määrin selvät ja syvälle tuntuvat erilaiset tavoitteet ovat olleet eläkepalkan laskennassa esillä, Junttila totesi Oulussa tänään.

Junttilan mukaan keskusjärjestöjen on kuitenkin syytä aktiivisesti kehittää yhteistoimintaa. Myös neuvottelut järjestöjen välisen yhteistyöasiakirjan uudistamisesta olisi saatava alkuun. Junttila kehui eläkeratkaisun vahvistaneen oman keskusjärjestönsä roolia. -Ilman toimihenkilöiden panosta ei merkittäviä ratkaisuja voida tehdä 2000-luvun Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme