Mainos
Mainos

STTK:n Kurki: Yhteistoiminnan puute vähentää tehokkuutta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n arvion mukaan puolet sen jäsenkunnan työpaikoista on sellaisia, joissa yhteistoiminta toimii huonosti. Järjestössä katsotaan, että tilanne vaikeuttaa jo merkittävästi työyhteisöjen sopeutumista muutoksiin ja vähentää niiden tehokkuutta.

Osoituksena asioiden huonosta järjestelystä on STTK:n mielestä se, että vaikka neljällä työpaikalla viidestä on luottamusmies, asioiden koetaan olevan olevan huonolla tolalla. Eniten luottamusmiesten ja muiden henkilöstön edustajien työtä rajoittaa ajan puute. STTK:n kehittämisyksikön johtaja Leila Kurki korostaa luottamusmiesten ja muiden henkilöstön edustajien olevan keskeinen elementti yhteistyön tiivistämiseksi työpaikan johdon ja henkilöstön välillä.

-Kova kilpailu ja tehokkuusvaatimukset asettavat työpaikat tilanteeseen, jossa yhteistoiminnan sujuvuus saattaa ratkaista selviytymisen. Menestyneet yritykset ovat tämän ottaneet huomioon ja rakentaneet yhteistoiminnan ja henkilöstön jaksamisen edistämisen osaksi liiketoimintamalliaan. Kurki korosti STTK:laisten liittojen henkilöstön edustajien viikon avajaistilaisuudessa Helsingissä, että eniten luottamusmiesten työtä rajoittaa ajan ja työvälineiden puute. Hyvin työnsä osaava henkilöstön edustaja tarvitsee myös koulutusta ja tietoja, jotka koskevat työpaikan taloudellista tilannetta ja muutoksia työtehtävissä.

Päteviä henkilöistä ei Kurjen mukaan vastaisuudessa saada, elleivät myös tehtävän arvostus ja palkitsevuus pysy korkealla. Kurki korostaa, että työpaikan yhteistoiminnan laatu mitataan erityisesti irtisanomistilanteissa. Jos keskusteluyhteys on pelannut hyvinä aikoina, pelaa se yleensä myös kriisien aikana. Onnistunut yhteistoiminta edellyttää myös toimivaa lainsäädäntöä, minkä vuoksi yt-laki on uudistettava siten, että se kannustaa työpaikkojen laadulliseen kehittämiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme