Mainos
Mainos

STTK:n Mäenpää: Raamin purusta voidaan keskustella vasta jos euro kaatuu

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mukaan nykyinen taloustilanne ei ole riittävä syy työehtoja ja palkkoja määrittelevän raamisopimuksen purkamiseen.

Mäenpää sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, ettei eurokriisissä ole sellaisia merkkejä, että se täyttäisi sopimuksen purun mahdollistavan katastrofilausekkeen toteuttamisen.

– Sopimusta tehtäessä tiedettiin nykyisestä eurokriisistä. Sopimuksen tekohetkestä näkymät ovat hieman heikentyneet, mutta mitään katastrofia ei ole tapahtunut. Näkisin, että jos bruttokansantuote tippuu rajusti tai eurojärjestelmä hajoaisi, siinä olisi katastrofia ja sitten pitäisi arvioida yhdessä tilannetta.

Elinkeinoelämän mahtiliitto Teknologiateollisuus kertoi viime viikolla, että se haluaa purkaa viime syksynä solmitun raamisopimuksen ja neuvotella uusiksi siihen liittyvät palkankorotukset heikentyneen taloustilanteen takia.

Palkansaajajärjestöt ovat vastustaneet esitystä.

(MTV3)

Katso Mikko Mäenpään studiohaastattelu (Huomenta Suomi 27.8.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme