Mainos
Mainos

STTK:n Mäenpää: Ruoan arvonlisävero alas

Mäenpään mielestä elintarvikesektorilla satsaukset osaamiseen sekä tutkimus ja kehitystoimintaan ovat paras tae turvata alan työpaikkojen säilyminen Suomessa.

STTK:n puheenjohtaja haluaisi alentaa nopeasti ruoan arvonlisäveroa.

Meijerialan Ammattilaisten 60-vuotisjuhlissa Ikaalisissa puhunut Mikko Mäenpää kaipaa ruoan arvonlisäveron ripeää alentamista alan työpaikkojen varmistamiseksi.

- Arvonlisäveroselvitys on työn alla elintarvikealojen järjestöissä. Sen valmistuttua on syytä nopeasti ratkaista, voidaanko arvonlisäverouudistus elintarvikkeiden osalta toteuttaa. Arvonlisäveron mahdollisen alentamisen on näyttävä kuluttajahinnoissa. Tällöin alv:n poisto toimisi välineenä alentaa myös kaikkien palkansaajaryhmien verotusta, Mäenpää totesi.

Mäenpää hoputti myös paperikiistan osapuolia neuvottelupöytään sopimisen hengessä. Nokittelun aika on hänen mielestään ohi. Mäenpää moitti Ikaalisissa kovin sanoin työnantajien työsulkua ja sanoi työsulun vaurioittavan jo Suomen kansantaloutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme