Mainos
Mainos

STTK:n Mäenpää: Työnantajien selvitettävä tupotahtonsa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK epäilee työnantajapuolen olevan kaatamassa tuloratkaisun mahdollisuudet. Puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) arvostelee erityisesti työantajan haluttomuutta työelämän laadullisiin uudistuksiin, samalla kun palkankorotusten pitäisi jäädä pieniksi.

-Neuvotteluja tuposta on turha käynnistää, jos työnantajat eivät ole edes samalla karttalehdellä palkansaajapuolen kanssa, Mäenpää varoitti Helsingissä tänään.

Järjestö pitää edelleen tavoitteenaan 2-3-vuotista tulosopimusta, jossa palkankorotukset sovittaisiin vain vuodeksi kerrallaan. Sopimuksen syntymistä helpottaisi, jos alakohtaisesti jaettava ns. järjestelyvara olisi roimasti tavanomaista tuhdimpi. Näin eri sopimusalat voisivat ratkoa omia ongelmiaan.

Kuntapuolen palkkaongelmia olisi ratkottava tuloneuvottelujen rinnalla. Lisäksi hallituksen olisi asetettava työryhmä uusimaan julkisen sektorin henkilöstö- ja palkkapolitiikkaa.

Mäenpää toivoo, että myös eläkeratkaisun jälkeisessä pyörityksessä oleva Akava olisi mukana tulosopimuksessa. Hänen mukaansa STTK varautuu "erilaisiin kokoonpanoihin", myös siihen, että Akava jää pois.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme