Mainos
Mainos

STTK:n Palola: SAK jäi AKT:n panttivangiksi ja kaikki EK:n panttivangeiksi

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi, että liikkumavara oli keskusjärjestöjen neuvottelujen loppuvaiheessa äärimmäisen pieni.

– SAK jäi jollakin tavalla AKT:n panttivangiksi ja ehkä koko neuvottelupöytä jäi EK:n panttivangiksi, kuvailee Palola tilannetta.

SAK:lainen AKT jättäytyi jo etukäteen yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle ja EK ei halunnut tämän vuoksi jatkaa neuvotteluja.

Yhteiskuntasopimuksen kaaduttua STTK valmistautuu nyt liittokohtaiseen palkkakierrokseen, josta odotetaan riitaisaa hallituksen niin sanottujen pakkolakien takia. Liitoilla on haluja korvata tulevat työehtojen heikennykset.

– Olemme STTK:ssa laskeneet, että esimerkiksi julkisella sektorilla työskentelevän keskituloisen ja keskimääräisesti sairastavan STTK:laisen laskennallinen menetys on lähemmäs kahdeksan prosenttia. Varmastikin nämä on luvut ovat siellä hyvin tiedossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme