Mainos
Mainos

STTK odottaa valtiolta tukea tupoon

STTK tukee tuloratkaisuun pyrkimistä. STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mukaan ammattiliitot suhtautuvat tupoon myönteisesti, koska se on malliltaan ollut julkiselle sektorille edullisempi kuin liittokierros.

Merkittäviä palkankorotuksia vaativien toimihenkilöliittojen kattojärjestö STTK tukee tuloratkaisuun pyrkimistä, vaikka pääministeri Paavo Lipponen ei tänään luvannut valtion rahaa julkisen sektorin ongelmiin.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää korostaa, että vaikka julkisen sektorin ammattiliitot ovat huolissaan palkkojensa jälkeenjääneisyydestä, ne suhtautuvat tupoon myönteisesti, koska se malliltaan on ollut julkiselle sektorille edullisempi kuin liittokierros. Sen oheen STTK:ssa vaaditaan kuitenkin erityisiä toimia ongelmien korjaamiseksi.

- Neuvottelupöydissä pitää aktiivisesti hakea julkisen sektorin palkka- ja henkilöstöpolitiikan rakenneuudistusta. STTK:ssa odotetaan hallituksen sisällyttävän elokuun budjettiesitykseensä tuloneuvotteluja helpottavia elementtejä. Myönteisiä viestejä kaivataan verotuksen ja kuntien valtionosuusratkaisun sekä mm. kansallisen terveysprojektin osalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme