Mainos
Mainos

STTK syyttää kuntia lain rikkomisesta

Määräaikaisuus on STTK:n mukaan erityisesti nuorten naisten vakava ongelma. Ongelmia voitaisiin järjestön mielestä helpottaa sekä lain noudattamisella että hyvällä henkilöstöpolitiikalla.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK syyttää kuntia lain rikkomisesta määräaikaisen työvoiman käytössä. STTK:n työmarkkinayksikön johtaja Markku Salomaa sanoo, että kuntasektorin työntekijöistä 25 prosenttia on määräaikaisessa palvelussuhteessa. Näin suurta määräaikaisuuksien määrää ei hänen mukaansa voi sijaistarpeella laillisesti perustella.

Lain mukaan sijaisuus voi olla laillinen määräaikaisuuden peruste, mutta pysyvä sijaisuustarve kieltää määräaikaisuuksien käytön.

- Tässä kulminoituu kuntien ja myös esimerkiksi yliopistojen ongelma. Työnantajilla on monissa tapauksissa jatkuva sijaisuustarve, mutta siitä huolimatta käytetään määräaikaisia. Tämä ei ole laillista.

STTK:ssa korostetaan määräaikaisuuksien olevan erityisesti nuorten naisten vakava ongelma. Se vaikuttaa muun muassa lainansaantiin, perheen perustamissuunnitelmiin ja yleisesti ihmisten hyvinvointiin ja elämänlaatuun.

Ongelmia voitaisiin järjestön mielestä helpottaa sekä lain noudattamisella että hyvällä henkilöstöpolitiikalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot