Mainos
Mainos

STTK: Tulospalkkausten käytön periaatteet sovittava

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK tavoittelee syksyn sopimuskierroksella kaksivuotista tulopoliittista sopimusta, jonka ensimmäisenä vuonna maksettaisiin yleiskorotuksen lisäksi järjestelyvara ja naispalkkaerä. STTK neuvottelisi lisäksi liittotasoilla periaatteet, joilla ala- ja yrityskohtaisista tulospalkkausjärjestelmistä sovitaan. Puheenjohtaja Esa Swanljungin mukaan palkankorotukset ovat nyt etusijalla verohelpotuksiin nähden.

Swanljung, Esa, STTK:n puheenjohtaja

Myös Teknisten liitto on taipunut tupon taakse, kunhan ns. alakohtaiset ongelmat saadaan ratkotuksi. Liitto oli aiemmin ainoana STTK:laisena liittona hakemassa kolmen SAK:laisen teollisuusliiton rinnalla liittokierrosta. STTK julkisti sopimustavoitteensa perjantaina Helsingissä. Tavoitelistalla ovat myös mm. keskituloisiin painottuvat veronkevennykset, vuorotteluvapaajärjestelmän vakinaistaminen ja luottamusmiesten toimintaoikeuksia laajentaminen.

Sopimuskauden aikana olisi panostettava tasa-arvoon ja työssä jaksamiseen. Työelämää olisi kehitettävä niin, että työajan lyhentäminen voidaan jatkossa toteuttaa. STTK laajentaisi työnantajien velvollisuutta ylläpitää työntekijöiden ammattitaitoa. Lomautus- ja irtisanomisperusteiden arviointia olisi selvennettävä tarkastelemalla taloudellisia ja tuotannollisia perusteita erikseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme