Mainos
Mainos

STTK: Ylitöiden määrä kasvaa edelleen

Ylitöiden määrä työpaikoilla on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n tekemän selvityksen mukaan lisääntynyt edelleen selvästi. Joka neljäs kyselytutkimukseen vastannut toimihenkilö sanoo ylitöiden määrän lisääntyneen viime vuoden aikana.

Neljä STTK:laista viidestä ilmoittaa tekevänsä ylitöitä joko säännöllisesti tai satunnaisesti. STTK:n selvitysten mukaan ongelmana ovat erityisesti työnantajan laiminlyönnit ylitöiden teettämisessä. Noin 1300:lle jäsenelleen tekemän kyselyn mukaan joka kolmas sen kyselyyn vastanneesta henkilöstä sanoo tehneensä korvauksettomia tai vain osittain korvattuja ylitöitä.

STTK:n puheenjohtaja Esa Swanljung vaatii etenkin julkisen sektorin työnantajia noudattamaan lakia teettäessään henkilöstöllään ylitöitä. Swanljungin mukaan rikkomukset ovat selvästi yleisimpiä valtion piirissä.

Toimihenkilöjärjestössä on havaittu runsaasti puutteita ylitöiden enimmäismäärien, kirjanpidon ja palkanmaksun kohdalla. Henkilöstöltä ei myöskään useinkaan kysytä omaa suostumusta ylitöiden tekemiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot