Mainos
Mainos

Stubb: Ei linjaeroa Natosta presidentin kanssa tässä vaiheessa

Pääministeriksi valitun Alexander Stubbin (kok.) mukaan yhteentörmäyksistä Nato-asioissa presidentti Sauli Niinistön kanssa ei ole tässä vaiheessa huolta.

Stubb on ollut innokas Naton kannattaja, kun taas presidentti Sauli Niinistö vetää maltillista linjaa.

Stubb kertoo keskustelleensa Niinistön kanssa viikonloppuna talouspolitiikasta. Hänen mukaansa ulkopolitiikan työnjaosta ei ole vielä puhuttu, mutta Nato-yhteentörmäyksistä ei ole nyt huolta.

– Meidän hallituksen linjaus Nato-kysymyksissä tämän hallituskauden osalta on erittäin selkeä ja kyllä ulkopoliittiseen kulttuuriin kuuluu myös se, että asioista voidaan keskustella avoimesti ja rehellisesti. Mitään linjaeroa meillä ei tässä vaiheessa Nato-kysymyksenkään osalta ole, sanoo Stubb.

Stubbin hallituksen ohjelmassa Nato-linjauksiin ei tehty muutoksia. Ohjelmassa todetaan, että Suomi on Naton kumppanimaa.

Eduskunta valitsi Stubbin tänään pääministeriksi äänin 98-76. Presidentti Sauli Niinistö nimittää hänet virallisesti tehtävään huomenna.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme