Mainos
Mainos

Stubb: EU:n ja Venäjän välisiä rajaohjelmia ei jäädytetä

EU:n ja Venäjän välisiä rajaohjelmia ei jäädytetä, sanoo pääministeri Alexander Stubb (kok.).  

EU-johtajat keskustelivat Venäjä-pakotteista myöhään illalla alkaneessa huippukokouksessa Brysselissä. Kokous jatkuu työillallisella, jossa neuvotellaan EU:n huippuviroista. Vastoin alkuperäistä tavoitetta päätökset asiassa näyttäisivät lykkääntyvän.   

– Tällä hetkellä käytäväkuhina on sellainen, että nimityspaketti jätetään elokuun lopulle, Stubb sanoi kokoustauolla.  

Stubbin mukaan jarruttelun syynä on, että nimityksistä pyritään päättämään kokonaispakettina. Kokouksen alla ennakoitiin, että EU:n ulkoministerin tehtävästä päätettäisiin jo tässä kokouksessa.  

Seuraajia etsitään myös jäsenmaita edustavan Eurooppa-neuvoston sekä euromaiden ryhmän puheenjohtajan tehtäviin.  

EU:n ulkoministerin eli niin sanotun korkean edustajan nimitystä on pidetty kiireisenä, sillä tehtävä on osa komissiota. Komission puheenjohtajaksi valittu Jean-Claude Juncker yrittää saada komissaarisalkut jaettua mahdollisimman pian, jotta europarlamentin komissaarikuulemiset voitaisiin aloittaa heti kesätauon jälkeen.  

Uuden komission on tarkoitus aloittaa työnsä marraskuun alussa. Stubb uskoo, että tavoite voi yhä toteutua. Hänen mukaansa Juncker voi aloittaa salkkujen jaon, vaikka korkean edustajan nimi ei ole vielä selvillä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme