Mainos
Mainos

Stubb: EU:ssa oltava rohkea

Uusi ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) lupaa jatkaa edeltäjänsä Ilkka Kanervan aktiivista ulkopolitiikkaa. Stubb sanoo myös pitävänsä erittäin tiiviisti yhteyttä eduskuntaan ja sen valiokuntiin.

Uuden ulkoministeri lähiaikojen aikataulusta on tulossa kiireinen. Stubb kertoi lehdistötilaisuudessaan, että ulkoministeritapaamisen mahdollisuutta on jo selvitetty muun muassa Yhdysvaltain ulkoasiainhallinnon kanssa.

Uusi ministeri toimii myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtajana vuoden 2008. Stubb vakuutti, että Suomen puheenjohtajuusohjelman painopisteiden mukainen työ jatkuu.

- Etyj-puheenjohtajuus on ryhmätyötä, johon panoksensa antavat sekä ministeriön Etyj-puheenjohtajuussihteeristö ja Wienin Etyj-edustusto että Etyjin erityisedustajat, sihteeristö, kenttäoperaatiot ja instituutiot, Stubb sanoi.

Stubb kiitti lämpimästi edeltäjänsä panosta.

- Kiitän lämpimästi edeltäjääni Ilkka Kanervaa hänen vahvasta ja aktiivisesta panoksestaan. Tiimini jatkaa hänen työtään ja puheenjohtajuusohjelman toimeenpanoa korostaen Etyjin vahvuuksia koko Euroopan kattavana keskustelufoorumina ja toimijana, uusi Stubb sanoi.

Ministeri Stubbin on määrä vierailla 10. huhtikuuta Wienissä Etyjin pysyvässä neuvostossa, järjestön päättävässä toimielimessä, jossa Suomi johtaa puhetta tänä vuonna.

Suomen puheenjohtajuuden tavoitteita ovat muun muassa edistää jäätyneiden konfliktien ratkaisupyrkimyksiä, lisätä Etyjin yhteistyötä Afganistanin kanssa, meri- ja sisävesiliikenteen yhteistyöjärjestelyt, ihmiskaupan vastainen toiminta sekä suvaitsevaisuuden, syrjimättömyyden ja tasa-arvon lisääminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme