Mainos
Mainos

Stubbilta ärähdys jäänmurtajien kiistaan: "Suomella ei olisi varaa sisäisiin toimintahäiriöihin"

Hallitus ei voi mennä osapuoleksi jäänmurtajien työkiistaan, sanoo pääministeri Alexander Stubb (kok.).

Stubbin mukaan tilanne on vakava ja asian ratkaiseminen on työmarkkinaosapuolten käsissä.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on saanut tänään puhelinkokouksessaan tilannekatsauksen asiasta. Hallitus vetoaa edelleen työmarkkinaosapuoliin ratkaisun syntymiseksi, Stubb sanoo tiedotteessaan.

– Hauraassa taloudellisessa tilanteessa Suomella ei olisi varaa sisäisiin toimintahäiriöihin, Stubb korostaa.

Pääministeri on tänään keskustellut myös valtakunnansovittelijan sekä SAK:n ja EK:n edustajien kanssa tilanteesta.

Myös oikeuskanslerilta on pyydetty arvio hallituksen mahdollisuuksista puuttua tilanteeseen. Hallituslähteiden mukaan oikeuskansleri oli kuitenkin todennut mahdollisuudet puuttua kiistaan ohi murtajayhtiö Arctic Shippingin hallinnon hyvin rajallisiksi.

Jäänmurtajien työehtokiistaa ratkova valtakunnansovittelija Minna Helle sanoo, että tilanne on erittäin vakava. Helteen mukaan osapuolet tekevät kuitenkin kaikkensa, että tänään tai viimeistään huomiseen mennessä syntyy sopu. Minkäänlaista takarajaa ei ole asetettu.  

Kiista koskee työehtosopimuksen yleissitovuutta. Työntekijäpuoli haluaisi työehtosopimuksen koskevan kaikkia Suomen Erikoisalusten Työnantajaliiton jäsenvarustamoja. Suomen Merimies-Unionin mukaan asialla on työntekijöille suuri merkitys, koska nyt alan työehtoja ja palkkoja voidaan polkea kilpailuttamalla.  

Valtionyhtiö Arctic Shipping vastustaa vaatimusta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme