Mainos
Mainos

Stubb haluaa "viisasten ryhmän" pohtimaan Nato-jäsenyyttä

Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb ehdottaa, että Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä arvioimaan asetettaisiin pieni riippumattomien asiantuntijoiden "viisasten ryhmä".

Stubb sanoo blogissaan, että selvityksessä pitää arvioida kriittisesti sekä Nato-jäsenyyttä puoltavia että sitä vastustavia argumentteja.

– Tekijöiden tulisi olla riippumattomia, asiantuntevia ja laajasti eri tahojen kunnioitusta nauttivia.  

Stubbin mukaan pitää arvioida muun muassa sitä, nostaisiko Nato-jäsenyys Suomen riskiä ajautua osapuoleksi konflikteihin ja toisaalta, millainen olisi liittoutumattoman Suomen asema eurooppalaisessa konfliktissa. On myös arvioitava, millaisena turvallisuuspoliittisena tekijänä Venäjä näkee Suomen ja miten Nato-jäsenyys muuttaisi tilannetta.  

–Nato-selvityksen olennaisin kysymys on tietenkin kykymme turvata Suomen itsenäisyys ja alueellinen koskemattomuus. Sen kyvyn perusta on kansallinen puolustus - mutta liittoutumisratkaisu yhteisine puolustussuunnitteluineen voi vahvistaa kykyä olennaisestikin, Stubb kirjoittaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme