Mainos
Mainos

Stubb huolissaan Georgian tilanteesta

Etyjin puheenjohtaja, Suomen ulkoministeri Alexander Stubb on huolissaan Georgian viimeaikaisista tapahtumista. Hän ilmaisi Etyjin täyden tuen Georgian suvereniteetille ja alueelliselle yhtenäisyydelle maan kansainväliseseti tunnustettujen rajojen puitteissa. Etyjin pysyvä neuvosto on tänään Wienissä käsitellyt tapahtumia.

- Venäjän päätös luoda viralliset suhteet Georgian separatistialueiden kanssa, miehittämättömän georgialaisen lentokoneen ampuminen Abhasian yläpuolella Georgiassa 20. huhtikuuta sekä viimeaikainen sotilaallisiin toimiin varautuminen on lisännyt jännitettä alueella huomattavasti, sanoo Stubb.

Venäjä syyttää Georgiaa sotatoimien valmistelusta Abhasian separatistialuetta vastaan. Se on myös ilmoittanut lähettävänsä lisää rauhanturvajoukkojaan sekä Abhasiaan että toiseen kriisipesäkkeeseen Etelä-Ossetiaan.

Georgian tilanne on tällä hetkellä tärkeimpiä Etyj-aiheita. Puheenjohtajan erityislähettiläs Heikki Talvitie vieraili Georgiassa tämän viikon alussa pyrkimyksenään rauhoittaa tilannetta ja rohkaista osapuolia dialogiin.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme