Mainos
Mainos

Stubb: Iranilaisdiplomaatin eron vaikutuksia vielä aikaista arvioida

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) Stubbin mukaan on liian aikaista arvioida, miten Hossein Alizadehin ero ja hänen mahdollinen turvapaikkahakemuksensa vaikuttavat Suomen ja Iranin suhteisiin.

Stubbin mukaan sekä Suomi että koko EU ovat suhtautuneet kriittisesti Iranin ydinohjelmaan ja ihmisoikeustilanteeseen, minkä seurauksena Iranin suurlähettiläs on kutsuttu muutamaan kertaan puhuteltavaksi ulkoministeriöön.

Iranin Suomen-suurlähetystön diplomaatti erosi tehtävästään vastalauseena Iranin nykyhallinnolle.

Lähetystön kakkosmiehenä työskennellyt Alizadeh kertoi jättäneensä eroilmoituksensa neljä päivää sitten.

Alizadeh on tällä hetkellä perheineen Helsingissä. Hän ei ole vielä päättänyt, hakeeko hän turvapaikkaa Suomesta.

Stubbin mukaan Helsingissä toimineen iranilaisdiplomaatin ero ja hänen mahdollinen turvapaikkahakemuksensa eivät kuulu ulkoministeriön toimialaan.

- Siinä vaiheessa kun siirrytään diplomaattitoiminnasta turvapaikkapuolelle vastuu tämän käsittelystä siirtyy muille kuin ulkoministerille tai ulkoasianministeriölle eli sisäministeriön suuntaan, Stubb sanoi Brysselissä, missä hän osallistui EU:n ulkoministerikokoukseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme