Mainos
Mainos

Stubb: Isis ei ole perinteinen terroristijärjestö

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) pitää huolestuttavana suomalaisten osallistumista kriisialueilla käytäviin taisteluihin.

MTV Uutiset kertoi eilen, että keskusrikospoliisi on ottanut kiinni kolme Suomen kansalaista epäiltynä terrorismirikoksista. MTV Uutisten tietojen mukaan tapaus kytkeytyy Syyriaan ja Isis-terroristijärjestöön.

- Se, että 40–50 Suomen kansalaista on matkustanut taistelutehtäviin, on huolestuttavaa. Se mikä Isis-terroristijärjestössä on huolestuttavinta, on se, ettei se näytä olevan perinteinen terroristijärjestö, joka suunnittelee pitkään operaatiota, vaan operaatiot ovat erittäin nopeita ja ne voivat tapahtua missä vaan ja milloin vaan.

Stubbin mukaan on vakavaa, että Suomessa on tehty pidätyksiä Isisiin liittyen.

- Se on osoitus siitä, että elämme sellaisessa maailmassa, jossa ihmiset liikkuvat paikasta toiseen. Joskus vapaa liikkuminen ja turvallisuus ovat toistensa vastakohtia.

Suojelupoliisin mukaan Suomesta on lähtenyt Syyriaan 40-45 henkilöä, joista noin puolen uskotaan osallistuneen aseelliseen toimintaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme