Mainos
Mainos

Stubb: Juncker voi jatkaa jos ei ole rikkonut lakia

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker voi jatkaa tehtävässään, jos hän ei ole rikkonut lakia.  

Junckeria on arvosteltu siitä, että hänen pääministerikaudellaan Luxemburgista tuli monien yritysten veronkiertoon käyttämä maa.  

Stubb vastasi eduskunnan kyselytunnilla Pekka Haaviston (vihr.) kysymykseen Junckerin uskottavuudesta Luxemburgia koskevien paljastusten tultua julki.  

- Tämä menettely, joka on laillinen järjestely, ja on myös olemassa tiettävästi monessa muussa jäsenmaassa, oli olemassa silloin kun Jean -Claude Juncker oli Luxemburgin pääministeri ja valtiovarainministeri, Stubb totesi.  

Stubb arvioi, että Euroopan parlamentissa käydään vilkaskin keskustelu Junckerin asemasta.  

- Jos hän ei ole rikkonut lakia, en näe mitään estettä sille, että hän jatkaa, Stubb sanoi.  

Stubb torjui kyselytunnilla entisen valtiovarainministerin Jutta Urpilaisen (sd.) esityksen EU-maiden yhteisestä minimiverokannasta yrityksille. Stubb sanoi, että ei usko verotuspolitiikan tulevan EU:ssa missään vaiheessa harmonisoinnin piiriin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme