Mainos
Mainos

Stubb kannattaa EU:n laajentumista

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kannattaa Euroopan unionin laajenemispolitiikkaa. Stubb kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että laajentuminen on unionin periaatteellinen tavoite.

Euroopan unionin edeltäjän, hiili- ja teräsyhteisön, perusti 1950-luvulla kuusi maata, ja laajentuminen on jatkunut siitä lähtien. Stubb muistuttaa, että unioni perustettiin alunperin rauhan, vakauden, vaurauden ja turvallisuuden luomiseksi.

Suomen ulkoministerin mukaan näkymä EU:n jäsenyydestä on auttanut Länsi-Balkania selviämään viime vuosikymmenellä käydyistä Jugoslavian hajoamissodista. Stubb uskoo myös, että Turkin jäsenyys vahvistaisi unionia sekä taloudellisesti että poliittisesti.

Stubbin mielestä kriisit ovat osoittaneet yhtenäisen unionin voiman. Hän sanoo, että talousahdinko on antanut Islannissa uutta pontta pohdinnalle EU-jäsenyydestä. Georgian sodan jälkeen unioni ryhtyi puolestaan lähentämään suhteitaan idänpuoleisiin naapureihinsa, erityisesti Ukrainaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme