Mainos
Mainos

Stubb: Kataiselle tavoitellaan talouspohjaista salkkua

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) tavoittelee edeltäjälleen Jyrki Kataiselle (kok.) talouspohjaista salkkua EU:n komissiosta ensi viikon huippukokouksessa.  

Hän esitteli tilannetta eduskunnan suuressa valiokunnassa. Stubb sanoi kokouksen jälkeen, että tärkeää olisi päästä komission varapuheenjohtajaksi. Salkku voisi koskea esimerkiksi sisämarkkinoita, kilpailupolitiikkaa, ulkomaankauppaa, talousasioita tai energia-asioita.  

Näissä asioissa EU:lla on vahvin toimivalta. Heikointa toimivalta on tutkimuksessa ja teknologian kehityksessä sekä kehitysyhteistyössä.  

Mahdollista on myös Kataisen valinta talouskomissaariksi, vaikka komission puheenjohtajaksi nouseva Jean-Claude Juncker on sanonut paikan menevän sosialisteille. Kataisen mahdollisuus liittyy siihen, jos sosialistit saavatkin euroryhmän puheenjohtajuuden.

-Nämä ovat kuin ravikilpailut eli ennakkoon on hirveän vaikeaa tietää, kuka saa minkäkin salkun, Stubb sanoi.  

Stubb toivoi, että naisten määrä 27-jäsenisessä komissiossa nousee nykyisestä kahdeksasta. Suomella ei ole kuitenkaan varalta naispuolista ehdokasta komissaariksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme