Mainos
Mainos

Stubb kehottaa kollegojaan Gazaan

Presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Aleksander Stubb ovat päättäneet tänään Lähi-idän -vierailunsa. Halonen tapasi viimeisenä vierailupäivänään palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja muuta palestiinalaisjohtoa; Stubb kävi puolestaan Hamasin hallinnoimalla Gazan kaistalla tutustumassa alueen humanitaariseen työhön.

YK:n vieraana ollut Stubb kertoi toivovansa, että myös muiden EU-maiden ulkoministerit vierailisivat Gazassa. Hänen mukaansa länsimaissa on nyt Gazasta äärimielikuva, vaikka todellisuus on toinen.

Stubbin mukaan tilanne Gazassa on edelleen huolestuttava, ja ellei tilanne muutu, väestön elinolojen vaikeudet lisäävät alueen epävakautta entisestään.

- Erityisen tärkeää on, että vienti Gazasta sallittaisiin, jotta alueen talouselämä voisi kehittyä, Stubb toteaa.

Stubb vetosi myös kidnapatun israelilaissotilaan Gilad Shalit välittömän vapauttamisen puolesta. Hamas-taistelijat sieppasivat Shalitin Gazassa vuonna 2006.

(MTV3)

Katso Rita Strömmerin juttu Gazasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme