Mainos
Mainos

Stubb: Kreikalla tasan kolme vaihtoehtoa

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb pitää Kreikan tämänhetkistä tilannetta tiukkana. Hänen mukaansa tilanne muuttuu koko ajan: muutama päivä sitten puhuttiin kansanäänestyksestä, tänään kansanäänestystä perutaan.

Äsken hallitus oli hajoamassa, nyt pysyykin ehkä kasassa. Stubbin mukaan avaimet tilanteen ratkaisuun on ainoastaan Kreikalla itsellään. Hänen mukaansa tilanteessa on kolme mahdollista ratkaisua:

Vaihtoehto 1

Tämä on Stubbin mielestä toivottavin ja todennäköisin ratkaisu. Tässä Kreikka pitää kiinni Eurooppa-neuvoston viimeviikkoisesta päätöksestä, jossa annetaan seuraava lainapaketti, jos Kreikka tekee sovitut muutokset. Samalla tehdään kuitenkin "hiusleikkuri", eli leikataan 50 prosenttia olemassa olevista lainoista.

Vaihtoehto 2

Tämä ratkaisu on Stubbin mielestä erittäin huono. Tässä vaihtoehdossa Kreikka joutuu velkasaneeraukseen – "Sellaiseen, joka ei ole kenenkään hallinnassa".

Vaihtoehto 3

Pahin vaihtoehto. Kreikka ajautuu ulos euroalueelta.

Stubb painotti MTV3 Seitsemän Uutisten haastattelussa, että Kreikka nousee kriisin jälkeisestä ahdingosta vain sitkeällä ja hitaalla talouskasvulla.

Katso Alexander Stubbin haastattelu (Seitsemän uutiset 3.11.2011)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Seitsemän uutiset 3.11.2011)

Katso Matti Maunun raportti (Seitsemän uutiset 3.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme