Mainos
Mainos

Stubb Kreikka-neuvotteluista: Minkäänlaisia velkaleikkauksia ei ole tulossa

Valtiovarainministeri Alexander Stubb luonnehtii Kreikan viime yönä päättämiä säästötoimia askeleiksi hyvään suuntaan. Euroryhmän ministerit ovat tällä hetkellä Brysselissä puimassa Kreikan talousuudistusten edistymistä.

Stubbin mukaan mahdollisista velkojen leikkauksista ollaan todella kaukana.

– Tämä johtuu siitä, että jo tällä hetkellä Kreikan takaisinmaksuajat ovat pitkiä ja korot matalia. Yksi asia on aivan varma eli minkäänlaisia velkaleikkauksia ei ole tulossa, Stubb sanoo MTV Uutisille.

Hänen mukaansa velkahelpotusten mahdollisuudesta kuitenkin keskustellaan jatkuvasti. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi korkojen tasojen jäädyttäminen matalaksi tai takaisinmaksuaikojen pidentäminen.

– Mielestäni tämä keskustelu on niin kaukaista. Sitä tehdään lähinnä vaan sen takia, että varmistutaan siitä, että Kansainvälinen Valuuttaahasto (IMF) on mukana neuvotteluissa.

Kreikan sopeutusohjelman jatkosta on määrä päättää 24. toukokuuta.

– Se pitää saada valmiiksi ennen Britannian kansanäänestystä, Stubb sanoo.

Otsikkoa korjattu 9.5.2016 kello 20:08: Vaihdettu sana "velkahelpotuksia" sanaksi "velkaleikkauksia". Sama asia korjattu myös tekstiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme