Mainos
Mainos

Stubb kutsui EU:n ulkoministerin Lappiin

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kutsui EU:n uunituoreen ulkoministerin Catherine Ashtonin Suomeen heidän tavatessaan Naton ministerikokouksen yhteydessä Brysselissä.

Stubbin mukaan Suomi on järjestämässä lähikuukausina Lapissa 8-10 ulkoministerin kokousta, johon myös Ashton kutsuttiin. Stubbin mukaan Ashton vahvisti osallistumisensa.

Stubb ei paljastanut tapaamisen tarkempaa ajankohtaa, paikkaa eikä osallistujalistaa.

Stubb ja Ashton keskustelivat tapaamisessaan muun muassa Stubbin ehdotuksesta, että EU käyttäisi kansallisia ulkoministereitä erityislähettiläinä kansainvälisten kriisien ratkaisussa. Stubbin mukaan Ashton suhtautui ajatukseen myönteisesti.

Stubbin mielestä puheet Ashtonin ulkopoliittisesta kokemattomuudesta ovat aiheettomia.

Ashtonin valintaa EU:n ulkoministeriksi on kummasteltu, sillä hänellä ei ole aiempaa ulkoministerikokemusta ja EU-komissaarinakin hän ehti toimia vain reilun vuoden ajan.

- Täytyy muistaa, että Ashton on toiminut kauppakomissaarina kansainvälisen talouskriisin keskellä, ja kauppakomissaarin salkku on yksi EU:n painavimmista, Stubb sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme